En måned igjen

Vestre Jakobselv har badet i sol, regnvann og flomvann de tre første månedene av denne sesongen. Naturen er variert og gir oss som elsker å være ute i naturen mangfoldige opplevelser. Ingen dager er like og ingen vet hva vi har i vente. 

Sesongen startet med rekordflom i elven. Om lag fire meter over normalen gjorde fisket utfordrende, selv for de mest erfarne fiskerne i elven. Koronasituasjonen så lenge ut til også gjøre endringer i elven. Mange av våre faste gjester har hatt en nervepirrende vår, men for mange av dem ble fiske i elven likevel mulig. 

Tradisjonelt har jakobselvdalen alltid vært et møtested for tilreisende og lokale, enten det er i naturen, gjennom handel eller fiske i fjorden. Jakobselva er en del av denne tradisjonen. Dette er vi glade for. Vi er stolte av vårt internasjonale miljø. Møtet mellom lokale og tilreisende har tilført elven mye i form av større profesjonalitet, nye vennskap og en gjensidig positiv kulturutveksling. Benytt elven som en møteplass, ta del i kulturutvekslingen, si hei med et smil til de du møter og kanskje får du et nytt livslangt bekjentskap med en som deler din lidenskap for fiske og friluftsliv. 

Det lokale engasjementet for elven har også i år vært stort. Det har vært lett å få folk til å komme i hjelpe til å bygge opp det som har blitt ødelagt under flommen. Uten denne innsatsen hadde det vært vanskelig å få på plass den infrastrukturen som over år har vært bygd opp. Vi opplever at folk er flinke til å ta med seg søppelet og tar ansvar når det trengs. Det takker vi alle for. 

Vestre Jakobselv Jeger- og fiskeforening er 75 år i år. Dette skulle vi selvsagt feiret i år, men coronatiltakene gjør at vi velger å avvente dette. Skal vi alle være samlet for solid markering må vi kunne gjøre det på en trygg måte. 

Fangsttallene for elven er ikke like gode som de har vært tidligere år. Derfor ber vi alle om å ta godt vare på holaksen i elva, den er fredet fra 1. august. Slipp den ut og behandle den skånsomt. Vi trenger disse damene i elven  for framtidige generasjoner. 

Nå er det en måned igjen med flotte opplevelser langs elven, ta godt vare på den. 

Tight lines

Mvh
Willy Pedersen
Styreleder
VJJFF